Очаква се почти веднага след изборите Конституционният съд да реши дали

...
Очаква се почти веднага след изборите Конституционният съд да реши дали
Коментари Харесай

Киселова: Очаква се почти веднага след изборите КС да реши дали връща промените в Конституцията на депутатите

Очаква се съвсем незабавно след изборите Конституционният съд да реши дали връща измененията в Конституцията на депутатите. Макар множеството мнения, изпратени до съда, да са в тази посока, кашата може да стане още по-голяма не поради измененията, а поради вероятните изходи от обстановката. 

" Не мога да кажа, че Конституционният съд е привързан от мненията. Прави усещане, че в действителност огромна част от дадените правни отзиви и становища не са в поддръжка на промените или на огромна част от измененията. Също по този начин Конституционният съд не е привързан от настояванията на сезиращите субекти. Това че президентът и народните представители са дали някакви причини, с които оспорват, съдът не е привързан от тези претекстове ", съобщи конституционалистът доц. Наталия Киселова.

Тя разясни за Bulgaria ON AIR, че тогава когато се променя и добавя закон, а по-късно той бъде разгласен за противоконституционен, не се възвръща предходната уредба.

" Част от сътрудниците поддържат, че това тълкувателно решение се ползва, а други, че не се ползва. Трябва да сме правилни и да кажем първо, че изрично не е казано, че този тълкувателен акт се отнася и за Закон за изменение и допълнение на Конституцията, а единствено за други закони признати от Народното събрание. На последващо място трябва да се каже, че зависи на какво съображение Конституционният съд разгласи противоконституционност, в случай че има такава ", сподели още доцент Киселова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР